Bedava forum | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Kendi blogunuzu yaratın
ForumAlem

ForumAlem
 
AnasayfaAnasayfa  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 mercimekli bulgur pilavı

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ToPrAk
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 457
Kayıt tarihi : 05/08/08
Yaş : 29
Nerden : KONYA

MesajKonu: mercimekli bulgur pilavı   Cuma Ağus. 08, 2008 8:19 pm

12 su bardagi yesil mercimek (Afyon'da küçücük, yuvarlacik bir mercimekle yapilir.)
2 bardak pilavlik bulgur
1 adet sogan
4 bardak su (Isterseniz tavuk ya da et suyu da olur.)
2 kasik siviyag
[/list]


Mercimegi bol su ile hasladim demek isterdim. Ama vakit azdi düdüklü tencerede az su ile hasladim, biraz da fazla haslamisim nerdeyse dagilacaklarmis. Suyunu süzdüm ve kenara aldim. Sogani küçücük dogradim ve siviyagda kavurdum. Suyunu, tuzunu ekleyip kaynattim. Yikadigim bulguru ve mercimegi ekledim. Suyunu çekene kadar, arada karistirarak, agzi kapali pisirdim. Suyunu çekince kapadim. Biraz dinlendirdim. Yanina haslanmis butlarim vardi. Onlari bir kasik tereyaginda çevirip kizarttim. Butlari tereyaginda kizartinca mercimekli pilavin asil tarifinde olan bir basamagi atladim. O da servisten önce tereyagini kizdirip pilavin üzerine gezdirmek. Afyon'da böyle yaparlar.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
mercimekli bulgur pilavı
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ForumAlem :: Her Telden, Eğlence, Mizah, Tartışma :: YEMEK TARİFLERİ-
Buraya geçin: