Bedava forum kurmaya hazir misin ? | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Yetkinblog.com
ForumAlem

ForumAlem
 
AnasayfaAnasayfa  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 Visual basıc.2005 ten veritabanını kayıt ekleme

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ToPrAk
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 457
Kayıt tarihi : 05/08/08
Yaş : 28
Nerden : KONYA

MesajKonu: Visual basıc.2005 ten veritabanını kayıt ekleme   Cuma Ağus. 08, 2008 1:52 pm

veritabanı ile bağlantıyı yapıyorum. Listeleme ve sorgu da yapabiliyorum ama yeni kayıt eklerken sorun çıkıyor.

Arkadaşlar Veritabanından listeleme yaparken şu kodu kullanıyorum.

Dim veritabanı As OleDb.OleDbConnection = New OleDb.OleDbConnection("provider= microsoft.Jet.Oledb.4.0;Data Source=D:\TelRehberi.mdb")
Dim adapter As OleDb.OleDbDataAdapter = New OleDb.OleDbDataAdapter("Select * from TelDefteri WHERE FirmaAdı LIKE '" & TextBox1.Text & "%' ", veritabanı)
Dim ds As DataSet = New DataSet
adapter.Fill(ds, "TelDefteri")
DataGridView1.DataSource = ds.Tables("TelDefteri")
veritabanı.Close()

Silmek için şu kodu kullanıyorum.

Dim veritabanı As OleDb.OleDbConnection = New OleDb.OleDbConnection("provider= microsoft.Jet.Oledb.4.0;Data Source=D:\TelRehberi.mdb")
Dim sil As OleDb.OleDbCommand = New OleDb.OleDbCommand("delete from TelDefteri where FirmaAdı=?", veritabanı)
sil.Parameters.AddWithValue("@FirmaAdı", TextBox1.Text)
veritabanı.Open()
sil.ExecuteNonQuery()
veritabanı.Close()

Aynı şekilde yeni kayıt eklerken de

Dim veritabanı As OleDb.OleDbConnection = New OleDb.OleDbConnection("provider= microsoft.Jet.Oledb.4.0;Data Source=D:\TelRehberi.mdb")
Dim yaz As OleDb.OleDbCommand = New OleDb.OleDbCommand("İNSERT İNTO TelDefteri ", veritabanı)

kodunu yazdıktan sonra
yaz.parametres.insert("@FirmaKodu", Textbox1.Text)

yazıyorum.burada hata veriyor. Yardımlarınız için teşekkürler
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
ecem

avatar

Mesaj Sayısı : 10
Kayıt tarihi : 18/08/08

MesajKonu: Geri: Visual basıc.2005 ten veritabanını kayıt ekleme   Ptsi Ağus. 18, 2008 5:53 pm

ıns zamanla herseyı ogrenecegım ark bılgısı olanlar bu konu hakkında lutfen yardım etsın sımdıden tsk edıyorum
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Visual basıc.2005 ten veritabanını kayıt ekleme
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» warpforce üye olma
» TeamSpeak'a Nasil Katilicam ve R Olucam Diyenler<<<<
» Diyemiyorum

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ForumAlem :: Programlama Dilleri :: VisuaL Basic-
Buraya geçin: